over ons

In een ontspannen sfeervolle eigentijdse omgeving genieten van de smakelijke Indonesische keuken? Dat kan bij Indonesisch Restaurant Deli.

 

Ons restaurant is sinds 1980 gevestigd in een monumentaal VOC-pand uit 1607, midden in de historische binnenstad van Alkmaar. Dit monumentale pand sluit goed aan op de eigentijdse nostalgische gezellige sfeer en de authentieke gerechten van ons restaurant.

 

Ondanks dat de naam Deli anders doet vermoeden vindt onze keuken (door de familie-roots) zijn oorsprong op West- en Midden-Java; de bakermat van eeuwenoude traditie van de Indonesische keuken. De Indonesische keuken ontstond en bereikte haar hoogtepunt aan de Javaanse vorstenhoven en het was vooral in Midden-Java waar de kookkunst een verfijning en raffinement bereikte die tot op deze dag behouden bleef. De genoemde verfijning en raffinement vindt u ook terug in onze gerechten

 

Onze (basis)keuken kenmerkt zich door sterk gekruide, milde zuurzoete en zoete smaken,waarbij veel gula jawa (javaanse suiker) en santen wordt gebruikt. Daarnaast is onze keuken aangevuld met smaakvolle gerechten uit andere delen van de Gordel van Smaragd, waardoor u van een optimale smaakbeleving kunt genieten.

 

Wij maken de boemboes (fijngewreven kruidenmengsels) en gerechten op een traditionele wijze in de tjobek en wadjan klaar. Door deze bereidingswijze en het gebruik van verse ingrediënten en kruiden kunnen de smaken optimaal tot zijn recht komen, waarvan u optimaal kan genieten in ons restaurant.

 

In ons sfeervolle eigentijdse restaurant streven wij naar laagdrempelige toegankelijke maar hoogwaardige kwaliteit waarbij ‘genieten’ voorop staat! Indonesisch Restaurant Deli biedt de gasten daarom:

  • authentieke producten en verfijnde ingrediënten, smaakvol en gezond;
  • authentieke gerechten uit de Indonesische en Indo-keuken;
  • oprechte gastvrijheid, passie en beleving;
  • gezelligheid en ongedwongen sfeer;
  • een comfortabele moderne eigentijdse koloniale inrichting met nostalgische invloeden, en
  • de juiste balans tussen (geleverde) kwaliteit en prijs, voor elk wat wils.

Kortom: “Wilt u in een sfeervolle eigentijdse omgeving genieten van de smakelijke Indonesische keuken?”, dan verwelkomen wij u graag in ons restaurant. 

 

Voor het reserveren bij Indonesisch Restaurant Deli, kunt u contact opnemen via het telefoonnummer:

 

 

+31 (0)72 – 51 54 082